Načítání

Zadejte hledaný text

Kuchyň a jídelna

Kuchyň a její role v našem životě

K plnohodnotnému životu nám nestačí pouze jíst a spát. To však nic nemění na tom, že právě fyziologické potřeby jsou těmi, které se snažíme uspokojit jako první. Co se týče spánku, tak tomu bychom se měli věnovat zhruba sedm až osm hodin denně. Menší nebo větší množství není zdraví prospěšné a může mít za následek celou řadu problémů. Totéž v bledě modrém platí pro jídlo. Když máme nízký přísun kalorií, bílkovin a dalších důležitých látek, tak jsme unavení a podráždění. Jestliže se naopak přecpáváme, tak postupně více a více nabíráme na váze a zaděláváme si na pořádný malér.

O důležitosti spánku, o zařízení ložnice a dalších věcech jsme si něco málo řekli v jednom z předchozích článků. Proto se v tom dnešním budeme věnovat místnosti se sporákem. Kuchyň sice není srdcem domácnosti, a koneckonců v ní ani netrávíme takové množství času jako například v obývacím pokoji, ale pomáhá nám přežít. Jíst musíme prostě a jednoduše všichni. Kuchyň nám navíc dokáže udělat život hezčí a příjemnější. To však platí pouze v případě, že umíme vařit a používáme čerstvé a kvalitní suroviny.

Kolik času trávíme přípravou surovin a stáním u plotny?

Nejnovější průzkum, který byl proveden ve 22 zemích světa, ukazuje, že lidé v kuchyni tráví zhruba 6,5 hodin týdně. Největšími „fanatiky“ jsou v tomto ohledu Indové a Ukrajinci, kteří u plotny (pro)stojí více než 13 hodin týdně. Naopak nejméně lidé vyvařují v Jižní Koreji. Tento průzkum se bohužel neuskutečnil v České republice.

Když chcete poctivě a chutně vařit, tak potřebujete kvalitní a dobře vypadající vybavení. V kuchyni se musíte cítit příjemně, jinak budete vaření odbývat.

Základem je hezká kuchyňská linka

To je naprosto pochopitelné, vždyť soustava skříní, skříněk a pracovních desek zabírá největší množství místa. Má naprosto zásadní vliv na celkovou atmosféru a její součástí jsou stále častěji vestavné spotřebiče. Skvěle vypadají například kuchyně s ostrůvkem, které v posledních letech těší velké oblibě.

Nezapomeňte na digestoř

Přípravu jídla doprovází nejrůznější vůně. Některé z nich jsou příjemné, jiné naopak ne. Abyste z kuchyně nemuseli každou chvíli odbíhat kvůli zápachu, tak věnujte dostatečné množství času výběru té správné digestoře.

Nevařte potmě

Při přípravě večeře se málokdy můžeme spoléhat na sluneční světlo. To platí zejména v zimě a v době, kdy světu „vládne“ pochmurné počasí. Dostatečné množství světla je proto důležité k tomu, aby vaření bylo bezpečné.  

Zanechat komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *